Dušená slepice po maďarsku

Dušená slepice po maďarsku
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 slepice
  • 15 dkg slaniny
  • 5 dkg másla
  • 1 cibule
  • 4 zelené paprika-dc270/“ title=“Paprika“>papriky
  • sůl
  • pepř
  • mletá paprika
  • špetka chilli koření
  • 2-3 lžíce hladké mouky
  • 1/2 l kysané smetany.

Postup receptu

  1. Slepici omyjeme, očistíme, naporcujeme, osolíme a opečeme na rozehřátém másle
  2. Maso vyjmeme a ve výpeku rozpustíme nadrobno nakrájenou slaninu a na ní pak orestujeme najemno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájené papriky
  3. Orestovanou směs zaprášíme mletou sladkou paprikou a chilli kořením a podlijeme vodou
  4. Vložíme zpět porce slepice vložíme zpět a dusíme doměkka
  5. Jakmile je maso měkké, tak je opět vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, opražíme ji, zalijeme vodou nebo vývarem, rozmícháme a provaříme
  6. Nakonec přidáme kysanou smetanu, vložíme porce slepice, prohřejeme a omáčku dochutíme podle vlastní chuti
  7. Příloha: houskové knedlíky, noky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X