Pikantní dušená slepice na maďarský způsob

Pikantní dušená slepice na maďarský způsob
Doba přípravy: 110 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 slepice
  • 15 dkg slaniny
  • 5 dkg másla
  • 1 cibule
  • 4 zelené papriky
  • sůl
  • pepř
  • mletá paprika
  • špetka chilli koření
  • 2-3 lžíce hladké mouky
  • 1/2 l kysané smetany

Postup receptu

  1. Slepici omyjeme, očistíme, naporcujeme, osolíme a opečeme na rozehřátém másle
  2. Maso vyjmeme a ve výpeku rozpustíme nadrobno nakrájenou slaninu, na které pak orestujeme najemno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájené papriky
  3. Orestovanou směs zaprášíme mletou sladkou paprikou a chilli kořením a podlijeme vodou
  4. Vložíme zpět porce slepice a dusíme doměkka
  5. Jakmile je maso měkké, tak ho opět vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, opražíme ji, zalijeme vodou nebo vývarem, rozmícháme a provaříme
  6. Nakonec přidáme kysanou smetanu, vložíme porce slepice, prohřejeme a omáčku dochutíme podle vlastní chuti
  7. Příloha: houskové knedlíky, noky

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X