Dušená slepice po maďarsku. ❤️ Budete potřebovat: 1 slepice, 15 dkg slaniny, 5 dkg másla, 1 cibule, 4 zelené paprika-dc270/? title=?Paprika?>papriky, sůl, pepř, mletá paprika, špetka chilli koření, 2-3 lžíce hladké mouky, 1/2 l kysané smetany..
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 slepice
- 15 dkg slaniny
- 5 dkg másla
- 1 cibule
- 4 zelené paprika-dc270/“ title=“Paprika“>papriky
- sůl
- pepř
- mletá paprika
- špetka chilli koření
- 2-3 lžíce hladké mouky
- 1/2 l kysané smetany.
Postup receptu
- Slepici omyjeme, očistíme, naporcujeme, osolíme a opečeme na rozehřátém másle
- Maso vyjmeme a ve výpeku rozpustíme nadrobno nakrájenou slaninu a na ní pak orestujeme najemno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájené papriky
- Orestovanou směs zaprášíme mletou sladkou paprikou a chilli kořením a podlijeme vodou
- Vložíme zpět porce slepice vložíme zpět a dusíme doměkka
- Jakmile je maso měkké, tak je opět vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, opražíme ji, zalijeme vodou nebo vývarem, rozmícháme a provaříme
- Nakonec přidáme kysanou smetanu, vložíme porce slepice, prohřejeme a omáčku dochutíme podle vlastní chuti
- Příloha: houskové knedlíky, noky