Fazole po bulharsku

Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 3

Ingredience

  • 35 dkg bílých fazolí
  • 1 dl oleje
  • 2 cibule
  • 3 zelené papriky
  • sladká mletá paprika
  • 4 rajčata
  • sůl
  • petrželka.

Postup receptu

  1. Den předem namočené fazole uvaříme
  2. Jakmile změknou, vodu scedíme a fazole osolíme
  3. Mezitím v kastrolku na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájené papriky, společně osmažíme a přimícháme sladkou papriku
  4. Vložíme uvařené fazole, na silnější plátky nakrájená rajčata, přisolíme a chvíli dusíme
  5. Podle potřeby přisladíme (pokud jsou rajčata příliš kyselá)
  6. Nakonec vmícháme petrželku a podáváme s chlebem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.