Fazolková polévka florentská

Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 lžíce oleje
  • 20 dkg zelených fazolových lusků
  • 10 dkg červeného zelí
  • 6 dkg cibule
  • 1 pórek
  • 1 stonek celeru
  • 1 stroužek česneku
  • trochu tymiánu a majoránky
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 l masového vývaru
  • osmažená žemle
  • sůl
  • mletý pepř.

Postup receptu

  1. V hrnci zahřejeme olej, přidáme očištěnou, drobně nakrájenou zeleninu s kořením a podusíme
  2. Pak přidáme rajčatový protlak zředěný trochou vývaru, směs osolíme, opepříme, přilijeme vývar a vaříme tak dlouho, až je zelenina měkká
  3. Podáváme s osmaženou žemlí

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.