Nejlepší recept na vepřovou panenku s přelivem z jablek. ❤️ Budete potřebovat: 60 dkg panenské vepřové pečeně, 4 lžíce oleje, 1 pórek, pepř, sůl, 2 lžíce másla, 4 nakyslá jablka, špetka cukru, 1/4 hrnku vody, 1/2 hrnku šlehačky, sůl, pepř, 1 lžíce sójové omáčky.
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 60 dkg panenské vepřové pečeně
- 4 lžíce oleje
- 1 pórek
- pepř
- sůl
Přeliv:
- 2 lžíce másla
- 4 nakyslá jablka
- špetka cukru
- 1/4 hrnku vody
- 1/2 hrnku šlehačky
- sůl
- pepř
- 1 lžíce sójové omáčky
Postup receptu
- Maso pokrájíme na malé plátky, osolíme opepříme, potřeme polovinou oleje, proložíme na kolečka nakrájeným pórkem a necháme asi 2 hodiny v chladničce odležet
- Pak pórek z masa sejmeme, plátky prudce opečeme na oleji, po každé straně asi 2 minuty
- Na opečené filety vložíme pórek a dopékáme ještě 5-6 minut
- Současně připravíme jablečný přeliv na přelití
- Na talíři přelijeme jablečným přelivem
- Přeliv: Na másle opečeme oloupaná a na čtvrtky pokrájená jablka
- Přidáme cukr, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka
- Vmícháme smetanu a ještě krátce prohřejeme
- Nakonec dochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou
- Podáváme s hranolky a maso na talíři přelijeme jablečným přelivem
- Můžeme přidat zeleninovou oblohu