Mušle na víně a česneku na francouzský způsob

Mušle na víně a česneku na francouzský způsob
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 2

Ingredience

  • 1 kg mušlí (lze je sehnat už v hypermarketech)
  • sůl
  • pepř
  • petrželka
  • tymián
  • 3 stroužky česneku
  • 1 dcl bílého vína
  • 1 dcl smetany
  • jeden žloutek
  • bobkový list
  • cibulka
  • máslo na osmahnutí

Postup receptu

  1. Mušle se musí napřed kartáčkem řádně očistit pod tekoucí vodou od nečistot a vousků, co se uchycují na mušlích
  2. Pokud se nám na poklep nebo zmáčknutí mušle otevřou, musíme je hned vyhodit, tyto mušle jsou nepoživatelné a můžeme z nich mít velice nepříjemné žaludeční potíže!
  3. Na hlubokou pánev dáme cibulku a máslo, uděláme dorůžova
  4. Potom hned přidáme mušle, zalijeme vínem, osolíme, opepříme, dáme namačkaný česnek, petrželku najemno, tymián a bobkový list a dusíme pod pokličkou asi 10 minut
  5. Pak už jen vyjmeme mušle na talířek a uchováme v teple
  6. Teprve potom zašleháme do sosu z mušlí smetanu a ještě tak 2 minuty prohřejeme
  7. Podáváme ve vyšších miskách či speciálních talířích na mušle
  8. Příloha: bagetky nebo tousty opékané na bylinkovém másle
Komentáře
  1. Recept jsem zkusila ,místo petrželky jsem dala jarní cibulku nedávala jsem tymián ani bobkový list,ale cibulku jsem udělala na bylinkovém másle ,jinak vše podle předlohy 🙂 jako přílohu zeleninový kuskus s rajčaty taktéž jarní cibulka a nastrouhaná bílá paprika -kuskus zalitý zeleninovým bujonem a k tomu bílé víno….no prostě luxus 🙂

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X