Grilované řecké karbanátky

Grilované řecké karbanátky
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1/2 kg mletého masa
  • 1 nadrobno nasekaná cibule
  • 1 lžička koření Gyros
  • trochu citronové šťávy. 1/4 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 2 vejce
  • strouhanka a trochu mléka. Hořčicová omáčka (studená): 4 lžíce ostré hořčice
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1/2 lžičky chilli
  • 1 kelímek kysané smetany
  • 1 lžíce octa (i méně)
  • sůl.

Postup receptu

  1. Maso smícháme s vejci a nadrobno nasekanou cibulí
  2. přidáme strouhanku zvlhčenou mlékem, podle chuti okořeníme a zakápneme citronovou šťávou
  3. Z propracované masové hmoty tvoříme malé karbanátky, které vložíme pod gril a grilujeme je z obou stran
  4. Příprava studené omáčky: Hořčici a koření důkladně promícháme, nakonec zamícháme kysanou smetanu
  5. Příloha: hranolky, zeleninová obloha, studená hořčicová omáčka
Komentáře
  1. Já je zkusila namačkat na klasické dřevěné špejle a grilovala už teď máme zimní zahradu a je to něco špicového chuťově dík za tip, všichni jen slintali:)

  2. karbanatky byly vytecne. jenom se mi nechtelo delat s horcicovou omackou, tak jsem servirovala s kupovanou helmanskou horcicovou k masu a bylinkovou k masu, super

  3. vyzkoušela jsem recept na novém rakletovém grilu a bylo to opravdu výborné. gril jsme vyhráli v soutěži s hellmannsem – stačí koupit majolku nebo tatarku a poslat sms – ještě to běží, tak to můžete taky zkusit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.