Gulášovka.

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 3

Ingredience

  • 1 snítka libečku
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 středně velká cibule
  • 100 g mletého masa (mix)
  • 3 středně velké brambory
    Dle chuti sůl
  • mletý kmín
  • mletý černý pepř.
    Dle potřeby tmavá instantní jíška
  • olej

Postup receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a na oleji usmažíme do lehkého zrůžovění
  2. Přidáme mleté maso a na mírném plameni za stálého míchání opékáme, až maso lehounce zrůžoví a kousky masa se oddělují od sebe
  3. Přidáme kmín, sůl, pepř, nastrouhaný česnek a mletou sladkou papriku
  4. Ihned zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou asi 30 minut
  5. Poté přidáme brambory nakrájené na malé kostičky a vaříme dalších 10 minut
  6. Zahustíme instantní jíškou
  7. Před odstavením přidáme do gulášovky rozemnutou majoránku

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.