Houbová omáčka

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • Základní omáčka
  • 150 ? 200 g hub nebo 100 g sušených hub jaké to záleží na vaší chuti
  • 30 g cibule
  • 10 g másla
  • 1 lžička kmínu
  • petržel.

Postup receptu

  1. Čerstvé houby opereme, dobře očistíme, nakrájíme na drobné kousky
  2. Na másle zpěníme cibulku, přidáme houby, kmín a dusíme do měkka
  3. Měkké houby přidáme do omáčky a ještě povaříme
  4. Do hotové omáčky přidáme usekanou čerstvou petrželku
  5. Jak udělat základní omáčku: 30 g mouky, 30 g tuku, 0,5 vody nebo vývaru z kostí, sůl
  6. Mouku dáme na rozpuštěný tuk a opražíme ji do světle růžova
  7. Postupně ji rozvaříme, až je hladká, osolíme ji a vaříme 20 minut

Sdílejte svým přátelům:

4 (80%) 15 hodnocení

Komentáře

  1. A nebo také se osmahlými žampiony je to dobrotka, možná lepší než se zavařenými, ty pouští takový ten sliz.

  2. Jejda houbová omáčka tu máme rádi, ale počkáme si na praváčky až budou, zatím jsem to zkusila se žampiony aje dobrá, ale neni to ono.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

10:00