Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- Základní omáčka
- 150 ? 200 g hub nebo 100 g sušených hub jaké to záleží na vaší chuti
- 30 g cibule
- 10 g másla
- 1 lžička kmínu
- petržel.
Postup receptu
- Čerstvé houby opereme, dobře očistíme, nakrájíme na drobné kousky
- Na másle zpěníme cibulku, přidáme houby, kmín a dusíme do měkka
- Měkké houby přidáme do omáčky a ještě povaříme
- Do hotové omáčky přidáme usekanou čerstvou petrželku
- Jak udělat základní omáčku: 30 g mouky, 30 g tuku, 0,5 vody nebo vývaru z kostí, sůl
- Mouku dáme na rozpuštěný tuk a opražíme ji do světle růžova
- Postupně ji rozvaříme, až je hladká, osolíme ji a vaříme 20 minut
Když přes rok nemám houby čerstvé, dělám ji se zavařenými houbami a je také dobrá
A nebo také se osmahlými žampiony je to dobrotka, možná lepší než se zavařenými, ty pouští takový ten sliz.
S těma žampecema je to delikátní dámy.Hodně kmínku a taky jsme dost solila ať to neni jalové.
Jéé mňam a k tomu rýži to musí být bašta, uplně se mě zbýhají sliny dámy:)
Jejda houbová omáčka tu máme rádi, ale počkáme si na praváčky až budou, zatím jsem to zkusila se žampiony aje dobrá, ale neni to ono.
na zjemenění tam dávám trošku kysané smetany a je to delikatesa.
Já z hub dělám hlavně gulášek a nebo polívku a ot je pak otázka hodin než to zmizý:)
Hlavně to ještě zakápnu smetánkou je to mnohem jemnější
Já zase zjemňuji másličkem a preferuji suché houbičky
Se sušenýma je to mnohem lepší ta chuť a neni tam ten sliz odporný.