Hovězí na česneku.

Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 500 – 600 g hovězí přední nebo kližka
  • 2 paličky česneku
  • 1 – 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžička soli
  • 2 větší cibule
  • instantní tmavá jíška
  • 1 – 2 lžíce oleje nebo sádla

Postup receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky
  2. Oloupanou a drobně nakrájenou cibuli usmažíme lehce do růžova na troše oleje nebo sádla v tlakovém hrnci
  3. Přidáme nakrájené maso a pomalu opékáme, dokud se šťáva z masa nevydusí a tuk se neodděluje od šťávy
  4. Přidáme plnotučnou hořčici, zarovnanou lžičku soli a celé stroužky česneku, které se při dušení rozpadnou
  5. Zamícháme a zalijeme vodou tak, aby bylo maso z větší části ponořené
  6. Hrnec uzavřeme a dusíme 1 hodinu (do změknutí)
  7. Podle toho, kolik potřebujeme šťávy, tolik přilijeme vroucí vodu a zahustíme instantní tmavou jíškou
  8. Hovězí na česneku podáváme s knedlíkem, ale dobré jsou i těstoviny

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.