Hovězí pečeně na červeném víně

Doba přípravy: 180 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 kg hovězího roštěnce
  • 500 ml červeného vína
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • kousek celeru
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • snítka rozmarýnu a tymiánu
  • 200 ml smetany
  • 3 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • 1 bobkový list
  • pár znrek celého pepře

Postup receptu

  1. Zeleninu očistíme a pokrájíme na kostičky
  2. Cibuli a česnek posekáme najemno
  3. Omyté maso vložíme do úzké nádoby
  4. Víno smícháme se zeleninou, cibulí, česnekem, rozmarýnem, tymiánem, přidáme bobkový list, celý peř a zalijeme tím maso
  5. Uložíme do chladničky na několik hodin a občas obrátíme
  6. Maso vyndáme z marinády, osolíme, opepříme a v pekáčku na rozehřátém oleji opečeme zprudka ze všech stran
  7. Marinádu rozmixujeme a zhruba polovinu přidáme k masu do pekáčku
  8. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C asi 2 a ½ hodiny, během pečení několikrát obrátíme a podléváme zbývající rozmixovanou marinádou
  9. Maso vyjmeme a uchováme v teple
  10. Omáčku přecedíme, přilijeme smetanu, krátce povaříme a podle potřeby osolíme a opepříme
  11. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.