Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 600 až 700 g svíčkové hovězí
- na špičku nože mletého pepře
- sůl
- 40 g slaniny
- 50 g másla nebo tuklu
- 1 větší cibule
- 1 lžička hladké mouky
Postup receptu
- Maso protáhneme na proužky nakrájenou slaninou
- Maso v celku okořeníme pomažeme olejem, stáhneme provázkem dáme masu hezký tvar a ponecháme pár hodin odležet
- Na tuku zpěníme cibulku a maso na ni ze všech stran opečeme
- Poprášíme pepřem a mírně podlijeme
- Zprvu dusíme a pak pečeme v troubě
- Měkké maso vyjmeme , šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, zasmahneme a podlijeme polévkou nebo vodou
- Příloha může být knedlík jak houskový tak bramborový, rýže, brambory
Mňam to máme rádi všichni, ale někdy tam dáme třeba žampiony nebo okurek na kolečka.Pristě to nějak obohatit.