Recept: Hovězí pečeně přírodní

Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 600 až 700 g svíčkové hovězí
  • na špičku nože mletého pepře
  • sůl
  • 40 g slaniny
  • 50 g másla nebo tuklu
  • 1 větší cibule
  • 1 lžička hladké mouky

Postup receptu

  1. Maso protáhneme na proužky nakrájenou slaninou
  2. Maso v celku okořeníme pomažeme olejem, stáhneme provázkem dáme masu hezký tvar a ponecháme pár hodin odležet
  3. Na tuku zpěníme cibulku a maso na ni ze všech stran opečeme
  4. Poprášíme pepřem a mírně podlijeme
  5. Zprvu dusíme a pak pečeme v troubě
  6. Měkké maso vyjmeme , šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, zasmahneme a podlijeme polévkou nebo vodou
  7. Příloha může být knedlík jak houskový tak bramborový, rýže, brambory

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 19 votes

2 komentáře

  • Mňam to máme rádi všichni, ale někdy tam dáme třeba žampiony nebo okurek na kolečka.Pristě to nějak obohatit.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *