Hovězí pečeně přírodní

Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 600 až 700 g svíčkové hovězí
  • na špičku nože mletého pepře
  • sůl
  • 40 g slaniny
  • 50 g másla nebo tuklu
  • 1 větší cibule
  • 1 lžička hladké mouky

Postup receptu

  1. Maso protáhneme na proužky nakrájenou slaninou
  2. Maso v celku okořeníme pomažeme olejem, stáhneme provázkem dáme masu hezký tvar a ponecháme pár hodin odležet
  3. Na tuku zpěníme cibulku a maso na ni ze všech stran opečeme
  4. Poprášíme pepřem a mírně podlijeme
  5. Zprvu dusíme a pak pečeme v troubě
  6. Měkké maso vyjmeme , šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, zasmahneme a podlijeme polévkou nebo vodou
  7. Příloha může být knedlík jak houskový tak bramborový, rýže, brambory

Sdílejte svým přátelům:

4 (80%) 19 votes

Komentáře

  1. Mňam to máme rádi všichni, ale někdy tam dáme třeba žampiony nebo okurek na kolečka.Pristě to nějak obohatit.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

10:00