Hovězí polévka. ❤️ Budete potřebovat: 1/2 kg kostí, 1/2 kg hovězího masa ( předního ), 15 dkg kořenové zeleniny, 1 lžička soli, petrželová a celerová nať.
Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1/2 kg kostí
- 1/2 kg hovězího masa ( předního )
- 15 dkg kořenové zeleniny
- 1 lžička soli
- petrželová a celerová nať
Postup receptu
- Zeleninu očistíme a jemně pokrájíme
- Umyté maso a kosti vložíme do studené a osolené vody, přidáme kostku zeleninového bujónu a vaříme asi 60 minut
- Měkké maso a kosti vyndáme z vývaru, vývar přecedíme a vložíme zeleninu
- Vaříme asi 10 minut
- Maso pokrájíme na nudličky a dáme zpět do vývaru
- K polévce se hodí jemné těstoviny
Určitě bych tam dla vegetu na chuť a nebo masox, bez toho je to jalové.
Bujón přidávám rozpustit až nakonec. Nudle vařím zvlášť.