Lahodná jahodová omáčka na lívance

Lahodná jahodová omáčka na lívance
Doba přípravy: 20 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 50 dkg jahod
  • 6 lžic vody
  • 10 dkg cukru
  • 1 lžička solamylu
  • šťáva z 1/2 citronu

Postup receptu

  1. Jahody očistíme, omyjeme a rozdělíme na třetiny
  2. Dvě třetiny rozmixujeme, osladíme a dáme vařit
  3. Vroucí zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce studené vody a při mírné teplotě povaříme cca 10 minut
  4. Nakonec přidáme šťávu z půlky citronu a zbývající jahody, které nakrájíme na kousky
  5. S nimi už omáčku nevaříme
  6. Omáčkou přeléváme lívance, omelety, malé neplněné knedlíčky nebo nákypy

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X