Jahodová omáčka na lívance

Doba přípravy: 15 minut
Obtížnost: 1 z 3

Ingredience

  • 50 dkg jahod
  • 6 lžic vody
  • 10 dkg cukru
  • 1 lžička solamylu
  • šťáva z 1/2 citronu.

Postup receptu

  1. Jahody očistíme a omyjeme a rozdělíme na třetiny
  2. Dvě třetiny rozmixujeme, osladíme a dáme vařit
  3. Vroucí zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce studené vody a při mírné teplotě povaříme cca 10 minut
  4. Nakonec přidáme šťávu z půlky citronu a zbývající jahody,které nakrájíme na kousky
  5. S nimi už omáčku nevaříme
  6. Omáčkou přeléváme lívance, omelety, malé neplněné knedlíčky nebo nákypy

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.