Recept: Jarní bramborová nádivka

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 8 středně velkých vařených brambor
  • 20 dkg mrazené kukuřice (nebo sterilované ve slaném nálevu)
  • 4 lžíce hrubé mouky
  • 4 natvrdo uvařená vejce
  • miska sekaných jarních bylinek (kopřiva
  • pažitka
  • jarní cibulka i s natí
  • apod.)
  • 1/4 l smetany
  • 2 vejce
  • 10 dkg anglické slaniny
  • sůl
  • mletý pepř
  • sladká i pálivá mletá paprika – vše podle chuti.

Postup receptu

  1. Vařená vejce a brambory oloupeme a nastrouháme, oboje můžeme protlačit kolečkem
  2. Přidáme kukuřici, koření a nasekané bylinky
  3. Směs osolíme a promícháme
  4. Syrová vejce rozkvedláme se smetanou a moukou
  5. Pekáček vymažeme sádlem, vysypeme moukou a po obvodu jej vyložíme tenkými plátky anglické slaniny a naplníme bramborovou směsí
  6. Zalijeme polovinou zahuštěné smetany, asi 20 minut zapékáme a pak nádivku zalijeme zbylou smetanou a dopékáme ještě asi 20-30 minut

Sdílejte svým přátelům

4.5 (89.09%) 11 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *