Kachní prsa na pomerančích

Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 60 dkg vykostěných kachních prsou
  • 2 lžíce medu
  • sůl
  • kmín
  • 4 pomeranče
  • 2 dl vína nebo citronové šťávy
  • olej.

Postup receptu

  1. Vykostěná kachní prsa osolíme a okmínujeme
  2. Pomerančovou šťávu vmícháme do medu a zastříkneme vínem nebo citronovou šťávou
  3. V této marinádě necháme maso asi 3 hodiny odležet
  4. Pak maso vložíme na rozpálený tuk a 10 minut po každé straně opékáme
  5. Zdobíme plátky pomerančů a lístky bazalky
  6. Příloha: dušená rýže nebo brambory

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.