Vynikající nákyp s kapustou a uzeným masem

Vynikající nákyp s kapustou a uzeným masem
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 kapusta
  • asi 25 dkg uzeného masa (i obraného ze žebírek)
  • 3 vejce
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • 10 dkg sýra (nejlépe uzený)

Postup receptu

  1. Kapustu rozkrojíme na čtvrtky a uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka a necháme ji okapat
  2. Pak ji nakrájíme najemno nebo umeleme a smícháme s uvařeným a na kostičky pokrájeným masem, žloutky a prolisovaným česnekem
  3. Směs osolíme, opepříme a přidáme majoránku nebo oregano, promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků
  4. Směsí naplníme vymazaný a vysypaný pekáček nebo zapékací misku a pečeme asi 30 minut
  5. Krátce před dopečením posypeme strouhaným sýrem
  6. Podáváme s brambory či chlebem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X