Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 125 g moučkového cukru
- 4 vejce
- 120 g másla
- 1/2 prášku do pečiva
- 150 g polohrubé mouky
- 75 g solamylu
- troška skořice
- 70é g rebarbory
- 100 g moučk. cukru na posypání koláče.
Drobenka: 50 g moučkového cukru
- 50 g hrubé mouky
- 40 g másla
Postup receptu
- Máslo utřeme společně s cukrem a postupně k němu přidáváme vejce
- Do mouky zamícháme prášek do pečiva, skořici, solamyl a vše dobře promícháme v těsto
- Těsto pak dáme do vymazané a vysypané formy
- Rebarboru musíme oloupat a očistit, pak ji kráníme na tenší pruhy, které dáme na těsto a posypeme hodně cukrem je docela kyselá a taky drobenkou
- Pak koláč pečeme ve středně teplé troubě a asi 35 minut
Můžu říct, že jsme s toho bála jaké to bude chuťově z té rebarbory a zbytečně je to úžasně dobré. Hodně lidí to nezná a nebo se jim s tím nechce nic dělat,když jim to roste na zahradě, ale zkuste ji udělat na způsob buchty.
Tak ono je to pak docela jedno jestli to je na pekáčku nebo v dortové formě:)
babička má na zahrádce, tak sjem ji vyzkoušela upéct a byla jsme mile překvapená jak moc je dobrá jen me babi poradila a´t tam dám více cukru:)