Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 králík
- 80 g tuku
- cibule
- lžička sladké papriky
- sůl
- 0,25 smetany kyselé
- kousek másla
- lžíce hrubé mouky.
Postup receptu
- Maso omyjeme a pokrájíme na kousky a posolíme
- Na tuku zpěníme cibulku, přidáme papriku sladkou, lehce ji zasmahneme, přidáme maso a po bobou stranách osmahneme
- Pak přilijeme vodu nebo vývar a maso púod pokličkou dusíme do měkka
- Během dušení masem mícháme
- Jakmile maso změkne, přendáme jej na mísu a do šťávy přilijeme smetanu a zakvedláme moukou a krátce povaříme
- Je-li omáčka málo kyselá přidáme citronovou šťávu
- Ke králikovi se hodí knedlík nebo noky
Nevím asi je to překlep? Smetab¨na je zakysaná ne kyselá:)