Krupicový nákyp s třešněmi

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 3

Ingredience

  • 20 dkg krupice
  • asi 60 dkg vypeckovaných třešní
  • 3/4 l mléka
  • 10 dkg másla
  • 10 dkg cukru
  • 3 vejce
  • špetka soli.

Postup receptu

  1. Z mléka, másla a krupice se špetkou soli uvaříme hustou kaši
  2. Do prochladlé kaše vmícháme cukr a žloutky
  3. Větší polovinu těsta rozválíme do tukem vymazané formy, poklademe třešněmi a přikryjeme zbylou částí těsta
  4. Zvolna pečeme v mírné troubě
  5. Před dopečením potřeme tuhým sněhem z bílků oslazeným zašlehaným moučkovým cukrem a dopečeme
  6. Dopékáme do té doby, až sníh zrůžoví

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.