Krůtí aspik

Ingredience

  • 2 ks krůtích křídel
  • sůl
  • 2 větší cibule
  • 1-2 uvařené mrkve
  • 1/2 uvařeného celeru
  • 3 sterilované okurky
  • 1 vařené vejce.

Postup receptu

  1. V osolené vodě uvaříme krůtí křídla s cibulí
  2. Necháme vychladnout, maso obereme z kostí a drobně nakrájíme
  3. Současně zvlášť uvaříme oloupanou mrkev, celer a vejce
  4. Do větší mísy nebo menších misek položíme kolečka uvařené mrkve, kolečka sladkokyselé okurky, kolečka vařeného vejce, kostičky uvařeného celeru a jemně nakrájené krůtí maso
  5. Do vývaru z masa dáme vařit bobkový list, kuličky nového koření, špetku tymiánu a celý pepř
  6. Okyselíme octem a ještě vlažný vývar přecedíme do připravených misek
  7. Necháme v chladničce ztuhnout, pak vyklopíme
  8. Příloha:
  9. chléb, pečivo

Sdílejte svým přátelům:

4.5 (90%) 8 hodnocení

Komentáře

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

10:00