Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 500 g kuřecích jater
- 60 g oleje
- 100 g cibule
- 1,5 dl červeného vína
- 12 kusů plněných oliv
- sůl
- pepř
Postup receptu
- Ztuhlá kuřecí játra nakrájíme na menší kousky
- Na horkém oleji orestujeme nakrájenou cibulku, přidáme nakrájená játra, prudčeji opečeme, postupně přiléváme červené víno a dusíme pod pokličkou doměkka
- Před koncem dušení přidáme plátky nakrájené olivy, osolíme, opepříme a krátce povaříme
- Jako přílohu doporučuji šunková nebo žampionová rýže
Ani jsme netušila, jak moc dobré budou olivy v játrech až do teď. Manžel mě strašně pochválil ,že lepší jatýrka nejedl a to je nejlepší odměna za vaření. I já si teda pochutnala přiznávám.
Jo jo jen souhlasím ty olivy se v těch jatýrka opravdu skvěle vyjímají ta chuť je v tom, tak strašně donbrá, že se to snad ani nedá popsat:)
Tak to mě snad ani nedá tyto játra udělat je to velmi zajímavý recept.
Olivy zbožňujeme, takže je to pro nás lahoda a jatýrka tyky neodmítneme.
U nás játra frčí pořád, už jsem nevěděla jak je udělat, aby to nebylo pořád dokola stejné a tenhle recept je boží díky Janula
Jo jo znám to pořád stejná jídla frčí dokola jojo:)
A co místo oliv tam dát papriku na kolečka a pórek. Jinak vše stejně a to je panečku bašta:)K tomu chleba a je co jíst a rychle hlavně.
No ten pórek tam musí bát delikátní že? Hned ho zkusím v tomhle receptu.Díky za bezva tip.