Recept: Kuřecí játra po Španělsku

Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 500 g kuřecích jater
  • 60 g oleje
  • 100 g cibule
  • 1,5 dl červeného vína
  • 12 kusů plněných oliv
  • sůl
  • pepř

Postup receptu

  1. Ztuhlá kuřecí játra nakrájíme na menší kousky
  2. Na horkém oleji orestujeme nakrájenou cibulku, přidáme nakrájená játra, prudčeji opečeme, postupně přiléváme červené víno a dusíme pod pokličkou doměkka
  3. Před koncem dušení přidáme plátky nakrájené olivy, osolíme, opepříme a krátce povaříme
  4. Jako přílohu doporučuji šunková nebo žampionová rýže

Sdílejte svým přátelům

4.5 (90%) 14 votes

No Comments

  • Ani jsme netušila, jak moc dobré budou olivy v játrech až do teď. Manžel mě strašně pochválil ,že lepší jatýrka nejedl a to je nejlepší odměna za vaření. I já si teda pochutnala přiznávám.

  • Jo jo jen souhlasím ty olivy se v těch jatýrka opravdu skvěle vyjímají ta chuť je v tom, tak strašně donbrá, že se to snad ani nedá popsat:)

  • Tak to mě snad ani nedá tyto játra udělat je to velmi zajímavý recept.
    Olivy zbožňujeme, takže je to pro nás lahoda a jatýrka tyky neodmítneme.

  • U nás játra frčí pořád, už jsem nevěděla jak je udělat, aby to nebylo pořád dokola stejné a tenhle recept je boží díky Janula

  • A co místo oliv tam dát papriku na kolečka a pórek. Jinak vše stejně a to je panečku bašta:)K tomu chleba a je co jíst a rychle hlavně.

  • Mňam. Já to osmažila na červené cibulce dále už jen podle receptu, jen těch oliv trošku víc. Určitě zase někdy zopakuji. Díky!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *