Kuřecí játra po Španělsku

Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 500 g kuřecích jater
  • 60 g oleje
  • 100 g cibule
  • 1,5 dl červeného vína
  • 12 kusů plněných oliv
  • sůl
  • pepř

Postup receptu

  1. Ztuhlá kuřecí játra nakrájíme na menší kousky
  2. Na horkém oleji orestujeme nakrájenou cibulku, přidáme nakrájená játra, prudčeji opečeme, postupně přiléváme červené víno a dusíme pod pokličkou doměkka
  3. Před koncem dušení přidáme plátky nakrájené olivy, osolíme, opepříme a krátce povaříme
  4. Jako přílohu doporučuji šunková nebo žampionová rýže

Sdílejte svým přátelům:

4.5 (90%) 14 votes

Komentáře

  1. Ani jsme netušila, jak moc dobré budou olivy v játrech až do teď. Manžel mě strašně pochválil ,že lepší jatýrka nejedl a to je nejlepší odměna za vaření. I já si teda pochutnala přiznávám.

  2. Jo jo jen souhlasím ty olivy se v těch jatýrka opravdu skvěle vyjímají ta chuť je v tom, tak strašně donbrá, že se to snad ani nedá popsat:)

  3. Tak to mě snad ani nedá tyto játra udělat je to velmi zajímavý recept.
    Olivy zbožňujeme, takže je to pro nás lahoda a jatýrka tyky neodmítneme.

  4. U nás játra frčí pořád, už jsem nevěděla jak je udělat, aby to nebylo pořád dokola stejné a tenhle recept je boží díky Janula

  5. A co místo oliv tam dát papriku na kolečka a pórek. Jinak vše stejně a to je panečku bašta:)K tomu chleba a je co jíst a rychle hlavně.

  6. Mňam. Já to osmažila na červené cibulce dále už jen podle receptu, jen těch oliv trošku víc. Určitě zase někdy zopakuji. Díky!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

10:00