Ledvinky na smetaně s česnekem

Doba přípravy: 75 minut
Obtížnost: 1 z 3

Ingredience

  • 1 cibule
  • 1 – 2 lžíce oleje
  • 3 vepřové ledvinky
  • 1 – 2 palice česneku
  • 1 bujón
  • 3 lžičky polohrubé mouky
  • voda
  • 250 ml smetany na vaření 10%
  • pepř
  • sůl

Postup receptu

  1. Středně velkou nakrájenou cibuli osmažíme do růžova na lžíci oleje, přidáme očištěné a nakrájené ledvinky a česnek nakrájený na plátky
  2. Dusíme pod pokličkou do měkka
  3. Ochutíme bujónem a zahustíme polohrubou moukou rozmíchanou ve studené vodě
  4. Povaříme, dosolíme a zjemníme smetanou
  5. Podáváme s houskovým knedlíkem
  6. Ledvinky jsou dobré i bez smetany okořeněné pepřem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

10:00