Makové řezy s krémem a broskvemi

Makové řezy s krémem a broskvemi
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 10

Ingredience

  • Na těsto – 110 g polohrubé mouky
  • 120 g másla nebo Hery
  • 200 g mletého máku
  • 3 lžíce studené vody
  • 160 g cukru krystal
  • 1 kypřící prášek
  • 6 vajec. Na krém – 250 g másla
  • 200 g cukru moučka
  • 2 kelímky zakysané smetany 15%. Na potření – višňová nebo rybízová marmeláda. Dle chuti broskvový kompot.

Postup receptu

  1. Nejprve si připravíme sníh
  2. Vyšleháme 6 bílků se 3 lžícemi studené vody a potom zašleháme polovinu cukru z celkové dávky
  3. Změklé máslo nebo Heru utřeme se zbylým cukrem, žloutky a opatrně přidáme ušlehaný sníh
  4. Do tohoto základu zapracujeme mouku promíchanou s mákem a kypřícím práškem
  5. Těsto vylijeme na vymazaný plech a vysypaný moukou, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180°C asi 20 minut
  6. Upečené těsto necháme zchladnout a mezitím si připravíme krém
  7. Vyšleháme 250 g másla s 200 g moučkového cukru a zakysanými smetanami o obsahu 180 g
  8. Upečené vychladlé těsto potřeme višňovou nebo rybízovou marmeládou a poklademe těsně vedle sebe plátky nakrájených broskví z kompotu
  9. Povrch makových řezů potřeme krémem a dáme vychladit
  10. Řezy můžeme z polovičního množství všech surovin upéct i v dortové formě

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X