Nejlepší makovníčky podle tradičního receptu

Nejlepší makovníčky podle tradičního receptu
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 40 dkg polohrubé mouky
  • 2 dkg droždí
  • 2 dl mléka
  • 2 žloutky
  • 5 dkg cukru
  • 8 dkg másla
  • vanilka
  • žloutek na potření

Náplň:

  • 15 dkg mletého máku
  • 5 dkg cukru
  • 2 dl mléka
  • špetka skořice
  • po svaření vmícháme 2–3 lžíce džemu

Postup receptu

  1. Připravíme a necháme vykynout kvásek
  2. Pak ho přidáme do mouky, do níž dále přidáme zbylý cukr, žloutek, vanilku a špetku soli a vlažným mlékem a rozpuštěným tukem zaděláme těsto
  3. Necháme vykynout, pak na vále rozdělíme na kousky
  4. Ty rozválíme, poklademe lžičkou nádivky, uzavřeme a zakulatíme bochánky
  5. Na plechu necháme ještě kynout a pak na povrchu nastřihneme do kříže tak, aby byla nádivka vidět
  6. Potřeme rozmíchaným žloutkem, upečeme a horké pocukrujeme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X