Makovníčky

Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 40 dkg polohrubé mouky
  • 2 dkg droždí
  • 2 dl mléka
  • 2 žloutky
  • 5 dkg cukru
  • 8 dkg másla
  • vanilka
  • žloutek na potření. Náplň: 15 dkg mletého máku
  • 5 dkg cukru
  • 2 dl mléka
  • špetka skořice
  • po svaření vmícháme 2-3 lžíce džemu.

Postup receptu

  1. Připravíme a necháme vykynout kvásek
  2. Pak jej přidáme do mouky, do níž dále přidáme zbylý cukr, žloutek, vanilku a špetku soli a vlažným mlékem a rozpuštěným tukem zaděláme těsto
  3. Necháme vykynout, pak je na vále rozdělíme na kousky
  4. Ty rozválíme, poklademe lžičkou nádivky, uzavřeme a zakulatíme bochánky
  5. Na plechu necháme ještě kynout a pak na povrchu nastřihneme do kříže tak, aby byla nádivka vidět
  6. Potřeme rozmíchaným žloutkem, upečeme a horké pocukrujeme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.