Medový perník s ořechy

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1,5 hrnku polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky jedlé sody nebo 1 prášek do perníku
  • perníkové koření nebo alespoň 1 lžička mleté skořice
  • 1 hrnek tekutého medu
  • 12,5 dkg másla nebo rostlinného tuku
  • 3 vejce
  • hrst sekaných ořechů nebo mandlových lupínků.

Postup receptu

  1. Med rozehřejeme, rozpustíme v něm tuk a za stálého míchání přidáme žloutky
  2. Mouku vsypeme do mísy a zamícháme do ní prášek do perníku nebo sodu a perníkové koření
  3. Medovou směs přidáme do mouky, a řádně promícháme
  4. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
  5. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a nahoře jej posypeme sekanými ořechy nebo mandlovými lupínky
  6. V předehřáté troubě upečeme
  7. Poznámka: Pokud chceme perník po upečení polít polevou, tak ořechy nebo mandle sypeme až na polevu

Komentáře

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.