Mrkvový slaný koláč

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 listové těsto (cca 30 dkg).
  • Náplň: 50 dkg mrkve
  • 1 cibule
  • sůl
  • pepř
  • špetka chilli koření
  • 4 lžíce kysané smetany nebo bílého jogurtu.

Postup receptu

  1. Těsto rozválíme a vložíme do vymazané koláčové formy
  2. Okraje trochu povytáhneme
  3. Těsto poklademe připravenou náplní, pokapeme trochu máslem nebo poklademe vločkami másla a upečeme při 220°C dozlatova
  4. Příprava náplně: mrkev očistíme, cibuli oloupeme
  5. Na troše tuku orestujeme drobně nakrájenou cibuli a přidáme nastrouhanou mrkev
  6. Podlijeme trochou vody a krátce podusíme
  7. Náplň dochutíme solí, pepřem, špetkou chillia promícháme se smetanou nebo jogurtem
  8. Chceme-li sladkokyselou chuť, tak přidáme trochu citronové šťávy nebo octa a trochu cukru

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.