Vynikající ořechové řezy s čokoládovou polevou

Vynikající ořechové řezy s čokoládovou polevou
Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

  • 22 dkg másla (nebo Hery)
  • 22 dkg cukru
  • 12 dkg polohrubé mouky
  • 6 žloutků
  • 6 bílků
  • 3 lžíce kakaa
  • 1/2 prášku do pečiva

Náplň:

  • 22 dkg ořechů
  • 15 dkg moučkového cukru
  • 1 dl rumu (může být méně, kdo má malé děti, tak nastavit vodou)

Poleva:

  • buď čokoládová koupená nebo rozehřátá čokoláda

Postup receptu

  1. Máslo, cukr a žloutky ušleháme
  2. Potom ušleháme bílky na sníh
  3. Do směsi másla, cukru a žloutků pomalu přidáváme za stálého šlehání mouku, prášek do pečiva a kakao, nakonec opatrně vmícháme sníh
  4. Na vymaštěný a moukou vyspaný plech vylijeme těsto
  5. Pečeme, a když je buchta hotová, tak ji necháme chvilku vychladnout, asi 5–10min
  6. Připravíme si náplň tak, že rozemeleme ořechy a spolu s moučkovým cukrem a rumem povaříme
  7. Na vrch rozetřeme náplň z oříšků a polijeme čokoládou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X