Ingredience
- 1,5 kg ovoce které máte rádi
- 3 litry horké vody
- 11 dkg kyseliny citrónové
- 1 petol
- 5 kg cukru krystal
- 1 dl rumu vařícího
Postup receptu
- ovoce si propereme a zalijeme 1,5 litrem horké vody a zasypeme 5 dlg keseliny citronové
- Ovoce rozmačkáme a necháme vyluhovat 24 hodin
-
Pak přecedíme přes bavlněný hadřík a znova zalijeme hoprkou vodou 1,5 litru a zasypeme 6 dkg kyslinou citrónovou a necháme opět odležet 24 hodin
-
Posléze zase přecedíme a přidíme petol rozpuštěný v 1 dl rumu vařívcím a 5 kg cukru krystal a mícháme dokud se cukr nerozpustí
-
Pak už jen plníme skleněné láhve a necháme jeětě před konzumací vyluhovat asi 14 dní