Ovocný sirup za studena

Ingredience

  • 1,5 kg ovoce které máte rádi
  • 3 litry horké vody
  • 11 dkg kyseliny citrónové
  • 1 petol
  • 5 kg cukru krystal
  • 1 dl rumu vařícího

Postup receptu

  1. ovoce si propereme a zalijeme 1,5 litrem horké vody a zasypeme 5 dlg keseliny citronové
  2. Ovoce rozmačkáme a necháme vyluhovat 24 hodin
  3. Pak přecedíme přes bavlněný hadřík a znova zalijeme hoprkou vodou 1,5 litru a zasypeme 6 dkg kyslinou citrónovou a necháme opět odležet 24 hodin
  4. Posléze zase přecedíme a přidíme petol rozpuštěný v 1 dl rumu vařívcím a 5 kg cukru krystal a mícháme dokud se cukr nerozpustí
  5. Pak už jen plníme skleněné láhve a necháme jeětě před konzumací vyluhovat asi 14 dní

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.