Skvělý pikantní hemenex s rozpuštěným sýrem

Skvělý pikantní hemenex s rozpuštěným sýrem
Doba přípravy: 15 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 2

Ingredience

  • 1 lžíce oleje
  • 250 g anglické slaniny
  • 8 vajec
  • 200g plátkového aidamu
  • sůl
  • pepř
  • špetku chilli
  • čerstvou petržel na posypání

Postup receptu

  1. Na pánvi napřed opečeme plátky slaniny, a poté je rozprostřeme po celé délce na pánvi
  2. Na slaninu opatrně rozklepneme vejce tak, abychom nepoškodily žloutky
  3. Pánví mírně zakroužíme, aby se bílky rozlily po celé dnu
  4. Na mírném ohni pečeme asi 3 minuty
  5. Plátky sýra nakrájíme na tenčí plátky a rozložíme mezi vejce
  6. Žloutky osolíme, opepříme
  7. Pečeme, dokud se sýr neroztaví a žloutky neztuhnou
  8. Hemenex podáváme posypaný petrželkou
Komentáře
  1. Dělám ho stejně jen k němu děláme zeleninovou oblohu a to hodně pestrou, aby nahradila přílohu.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X