Pálivý hemenex se sýrem

Pálivý hemenex se sýrem
Doba přípravy: 35 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 2

Ingredience

  • 1 lžíce oleje
  • 250 g anglické slaniny
  • 8 vajec
  • 200g plátkového aidamu
  • sůl
  • pepř
  • špetku chilli
  • čerstvou perželku na posypání.

Postup receptu

  1. Na panvi napřed opečeme plátky slaniny
  2. poté je rozprostřeme po celé délce na panvi
  3. Na slaninu opatrně rozklepneme vejce tak, abychom nepoškodily žloutky
  4. Pánví mírně zakroužíme, aby se bílky rozlily po celé dnu
  5. Na mírném ohni pečeme asi 3 minuty
  6. Plátky sýra nakrájíme na tenší plátky a rozložíme mezi vejce
  7. 6loutky osolíme, opepříme
  8. Pečeme, dokud se sýr neroztaví a žloutky neztuhnou
  9. Hemenex podáváme posypaný perželkou
Komentáře
  1. Dělám ho stejně jen k němu děláme zeleninovou oblohu a to hodně pestrou, aby nahradila přílohu.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X