Pařížský pohár

Doba přípravy: 20 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1/4 l šlehačky
  • 1-2 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžíce kakaa
  • 20 dkg kulatých piškotů
  • 1 dl griotky nebo vaječného koňaku ( pro děti 1 dl oslazeného mléka)
  • 2 lžíce nadrobno sekaných ořechů
  • strouhaná čokoláda.

Postup receptu

  1. Šlehačku, kakao a cukr svaříme den předem
  2. Během vaření stále mícháme
  3. Svařenou šlehačku necháme vychladnout a uložíme ji do chladničky
  4. Druhý den z ní ušleháme hustý krém a připravíme poháry
  5. Na dno skleněných pohárů nebo misek dáme trochu šlehačky, na ni rozložíme piškoty namočené v likéru ( nebo oslazeném mléce) a posypeme ořechy
  6. Vrstvy opakujeme až do naplnění pohárů
  7. Pohár ozdobíme šlehačkou a posypeme strouhanou čokoládou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.