Pivní utopenci

Ingredience

  • 10 špekáčků (nebo párků)
  • 6 pálivých paprik
  • 3 cibule. Nálev: 1 dl piva
  • 1 dl vody
  • 2 dl octa
  • 2 lžičky cukru
  • 1 lžičku soli
  • 10 kuliček nového koření a pepře.

Postup receptu

  1. Špekáčky a cibuli nakrájíme na kolečka, papriku na kousky
  2. Dáme do sklenice a zalijeme horkým pivním nálevem
  3. Na nálev svaříme pivo, vodu, ocet, cukr, sůl, nové koření a pepř
  4. Sklenici uzavřeme víčkem a necháme 2 dny v chladu uležet

Sdílejte svým přátelům:

4.5 (90%) 18 votes

Komentáře

  1. Dělám utopence už léta a vždy sklidím pochvalu.Potřebujeme špekáčky,cibuli, kyselé okurky,obyč.hořčici, ocet, vodu a špejle.
    Špekáčky oloupu, podélně rozkrojím-ne až do konce,udělám takto 3 zářezy.Do středního namažu hořčici,do dalšího dám kolečko cibule a do zbývajícího plátek okurky.Všek sobě připevním kouskem špejle, takto připravené utopence skládám do sklenice, zaleju 1/4 l octa a zbytek doleju vodou.kdo má rád hodně kyselé octa může dát víc.Sklenici uzavřu a při 80°C-20 minut.Třetí den jsou nejlepší.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

10:00