Ingredience
- 10 špekáčků (nebo párků)
- 6 pálivých paprik
- 3 cibule. Nálev: 1 dl piva
- 1 dl vody
- 2 dl octa
- 2 lžičky cukru
- 1 lžičku soli
- 10 kuliček nového koření a pepře.
Postup receptu
- Špekáčky a cibuli nakrájíme na kolečka, papriku na kousky
- Dáme do sklenice a zalijeme horkým pivním nálevem
- Na nálev svaříme pivo, vodu, ocet, cukr, sůl, nové koření a pepř
- Sklenici uzavřeme víčkem a necháme 2 dny v chladu uležet
Dělám utopence už léta a vždy sklidím pochvalu.Potřebujeme špekáčky,cibuli, kyselé okurky,obyč.hořčici, ocet, vodu a špejle.
Špekáčky oloupu, podélně rozkrojím-ne až do konce,udělám takto 3 zářezy.Do středního namažu hořčici,do dalšího dám kolečko cibule a do zbývajícího plátek okurky.Všek sobě připevním kouskem špejle, takto připravené utopence skládám do sklenice, zaleju 1/4 l octa a zbytek doleju vodou.kdo má rád hodně kyselé octa může dát víc.Sklenici uzavřu a při 80°C-20 minut.Třetí den jsou nejlepší.