Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 tenké vepřové řízky
- 8 dkg šunky nebo salámu
- olej
- 1 vejce
- petrželka
- sůl. Těstíčko: 1 vejce
- 4 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce mléka (nebo piva)
- 1 lžíce oleje
- 3 lžíce strouhaného sýra.
Postup receptu
- Šunku nebo salám nakrájíme na nudličky, osmahneme na lžíci oleje a zalijeme rozšlehaným vejcem
- Osolíme, přidáme nasekanou petrželku nebo pažitku a mícháme do zhoustnutí
- Řízky rozklepeme hodně do šířky, potřeme nádivkou, přeložíme v půli, okraje sklepneme a upevníme
- Namáčíme v těstíčku připraveném rozšleháním uvedených přísad
- Po obou stranách usmažíme na oleji