Přesnáky z brambor

Přesnáky z brambor
Doba přípravy: 20 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

  • 1kg vařených brambor
  • 1vejce
  • hladká mouka
  • sádlo
  • švestková povidla

Postup receptu

  1. Den dopředu uvaříme brambory bez slupky a bez soli
  2. Druhý den je umeleme na masovém mlýnku,přidáme vejce, a postupně spracováváme s moukou v těsto,aby se nelepilo
  3. Nebo si tuto práci ušetříme a koupíme bramborové těsto v prášku a uděláme podle návodu
  4. Lžičkou ukrajujeme kousky těsta,válíme na velmi tenké placky
  5. Smažíme přímo na plotně nebo velmi lehce vymazané pánvi po obou stranách
  6. potíráme sádlem nebo máslem a bohatě mažem povidly a smotáme
  7. Úplně nejlepší je,když jeden válí a druhý smaží, protože je to fofr

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X