přesnáky z brambor

přesnáky z brambor
Doba přípravy: 2 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 0

Ingredience

  • 1kg vařených brambor,1vejce,hladká mouka,sádlo,švestková povidla

Postup receptu

  1. Den dopředu uvaříme brambory bez slupky a bez soli
  2. Druhý den je umeleme na masovém mlýnku,přidáme vejce, a postupně spracováváme s moukou v těsto,aby se nelepilo
  3. Nebo si tuto práci ušetříme a koupíme bramborové těsto v prášku a uděláme podle návodu
  4. Lžičkou ukrajujeme kousky těsta,válíme na velmi tenké placky
  5. Smažíme přímo na plotně nebo velmi lehce vymazané pánvi po obou stranách
  6. potíráme sádlem nebo máslem a bohatě mažem povidly a smotáme
  7. Úplně nejlepší je,když jeden válí a druhý smaží, protože je to fofr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.