Pudinkový velikonoční beránek

Doba přípravy: 75 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 3 vejce (menší 4)
  • 15 dkg moučkového cukru
  • 5 lžic oleje
  • 5 lžic horké vody
  • 15 dkg polohrubé mouky
  • 1 vanilkový pudink
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička citronové šťávy.

Postup receptu

  1. Žloutky rozetřeme s cukrem, pak přidáme horkou vodu a vyšleháme do pěny
  2. Do pěny za stálého šlehání po lžících přidáme olej a lžičku citronové šťávy
  3. Pak do ušlehané žloutkové pěny zlehka vmícháme mouku, do které jsme zamíchali prášek do pečiva a vanilkový pudink v prášku
  4. Nakonec vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků
  5. Těsto vlijeme do tukem pečlivě vymazané a hrubou moukou vysypané formy na beránka a upečeme
  6. Po upečení postavíme na vlhkou utěrku a po chvíli opatrně vyklopíme
  7. Pocukrujeme nebo zdobíme polevou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.