Roláda s pařížským krémem. ❤️ Budete potřebovat: 10 dkg polohrubé mouky, 5 vajec, 10 dkg cukru krupice, 3 dkg kakaa. Krém: 1 šlehačka, 5 dkg krupicového cukru, 1-2 lžíce kakaa, 1 kostka másla..
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 10 dkg polohrubé mouky
- 5 vajec
- 10 dkg cukru krupice
- 3 dkg kakaa. Krém: 1 šlehačka
- 5 dkg krupicového cukru
- 1-2 lžíce kakaa
- 1 kostka másla.
Postup receptu
- Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny a vmícháme kakao
- Pak ručně vmícháme mouku a sníh z bílků, Těsto rozetřeme na vymazaný pečící papír položený na plechu a upečeme
- Ihned po upečení roládu za pomoci papíru svineme a necháme vychladnout
- Po vychladnutí roládu potřeme pařížským krémem
- Příprava krému: Den předem svaříme šlehačku s cukrem a kakaem a vychladlou uložíme do chladničky
- Druhý den vyšleháme a během šlehání postupně přidáváme ne příliš tuhé máslo