Luxusní roláda potřená pařížským krémem

Luxusní roláda potřená pařížským krémem
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 10 dkg polohrubé mouky
  • 5 vajec
  • 10 dkg cukru krupice
  • 3 dkg kakaa

Krém:

  • 1 šlehačka
  • 5 dkg krupicového cukru
  • 1–2 lžíce kakaa
  • 1 kostka másla

Postup receptu

  1. Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny a vmícháme kakao
  2. Pak ručně vmícháme mouku a sníh z bílků
  3. Těsto rozetřeme na vymazaný pečící papír položený na plechu a upečeme
  4. Ihned po upečení roládu za pomoci papíru svineme a necháme vychladnout
  5. Po vychladnutí roládu potřeme pařížským krémem
  6. Příprava krému: den předem svaříme šlehačku s cukrem a kakaem a vychladlou uložíme do chladničky
  7. Druhý den vyšleháme a během šlehání postupně přidáváme ne příliš tuhé máslo

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X