Sladká povidlová omáčka

Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3

Ingredience

  • 25 dkg povidel
  • 10 dkg cukru
  • 1/4 l vody
  • 1 lžička solamylu
  • 1 lžička rumu
  • 1 citron
  • skořice.

Postup receptu

  1. Na povidla nalijeme vodu, přidáme cukr, kousek skořice, citronovou kůru, trochu citronové šťávy a povidla rozvaříme
  2. Solamyl rozmícháme v trošce studené vody, přilijeme jej k omáčce a necháme přejít varem
  3. Do hotové omáčky můžeme přidat trošku rumu
  4. Omáčkou přeléváme kynuté knedlíky, tvarohové knedlíky nebo krupicové knedlíky
  5. Povidlovou omáčku můžeme použít i na uvařené těstoviny

Komentáře

  1. uděla jsme biftek a pořád jsme hledala co kněmu jako osvěžení a tato omáčka je něco nepopsatelného.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.