Lahodný slaný dort z kynutého těsta

Lahodný slaný dort z kynutého těsta
Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

Kvásek:

  • půl kostky droždí
  • trochu teplé vody
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička mouky

Těsto:

  • 30 dkg polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 1/8 l vlažného mléka nebo vody
  • 4 lžíce oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička drceného kmínu
  • kvásek
  • tuk na vymazání formy

Náplně a ozdoby:

  • podle chuti

Postup receptu

  1. Do hrnku nebo malé misky rozdrobíme droždí, posypeme je lžičkou cukru, mouky a zalijeme teplou vodou a necháme vzejít kvásek
  2. Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl a kmín a promícháme, aby kvásek nepřišel do styku se solí
  3. Pak přilijeme vzešlý kvásek, zalijeme teplým mlékem nebo vodou a přidáme olej
  4. Vypracujeme hladké pružné těsto, které necháme v teple vykynout
  5. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál, propracujeme a vložíme do tukem vymazané dortové formy a v té je necháme ještě dokynout
  6. Pečeme zvolna v předehřáté troubě 30–40 minut
  7. Upečený chlebový dort vyklopíme, necháme vychladnout
  8. Pak jej jednou, lépe však dvakrát prokrojíme, potřeme pomazánkami uvnitř, na povrchu i na bocích a ozdobíme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X