Slaný závin se sterilovaným zelím

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • Těsto: 30 dkg hladké mouky
  • sůl
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 1/8 zakysané smetany
  • 4 lžíce másla. Náplň: 1 sklenice sterilovaného zelí
  • 4 plátky tvrdého sýra
  • 15 dkg uzeného masa (klobásy)
  • sekaná pažitka
  • koření Vegeta
  • mletý pepř
  • sůl
  • kmín
  • máslo (nebo sádlo).

Postup receptu

  1. Z uvedených přísad vypracujeme na vále těsto, stlačíme do koule a pod teplým kastrolem jej necháme odpočinout
  2. Mezitím na lžíci másla krátce podusíme okapané a překrájené zelí
  3. Okořeníme Vegetou, pepřem, osolíme a přidáme sekanou pažitku a najemno nakrájené uzené maso
  4. Odpočinuté těsto vytáhneme nebo vyválíme do dvou plátů, potřeme máslem, posypeme strouhankou a poklademe plátky sýra
  5. Na ně rozetřeme náplň, svineme, potřeme rozpuštěným máslem a posypeme solí a kmínem
  6. V předehřáté troubě upečeme dozlatova

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.