Smažené žampiony

Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1/2 kg žampionů
  • citronová šťáva
  • sůl
  • 40 g másla
  • 2 lžíce mouky
  • 3 žloutky
  • 1/2 l vývaru nebo vody
  • 20 g másla.

Postup receptu

  1. Žampiony opereme , nakrájíme na plátky vložíme je na máslo, osolíme a pokapeme citronovou šťávou
  2. Pak zhruba asi po 5 minutách dušení je zaprášíme moukou, přilijeme vývar nebo vodou a necháme ještě dusit tak 10 minut
  3. Potom šťávu slijeme a přidáme do ní žloutky, přidáme houby a znova prohřejeme
  4. Pozor už nevaříme!!! Nakonec přidáme třeba petrželku a na zjemnění másílko
  5. Podáváme s rýží nebo s bramborem

Sdílejte svým přátelům:

3 (60%) 3 hodnocení

Komentáře

  1. Podle mě tam smetana nemá co dělat ta to tak jakoby neutralizuje a to je škoda.Už jsem tento recept zkoušela a je vynikající k tomu čerstvý chleba.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

10:00