Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1/2 kg žampionů
- citronová šťáva
- sůl
- 40 g másla
- 2 lžíce mouky
- 3 žloutky
- 1/2 l vývaru nebo vody
- 20 g másla.
Postup receptu
- Žampiony opereme , nakrájíme na plátky vložíme je na máslo, osolíme a pokapeme citronovou šťávou
- Pak zhruba asi po 5 minutách dušení je zaprášíme moukou, přilijeme vývar nebo vodou a necháme ještě dusit tak 10 minut
- Potom šťávu slijeme a přidáme do ní žloutky, přidáme houby a znova prohřejeme
- Pozor už nevaříme!!! Nakonec přidáme třeba petrželku a na zjemnění másílko
- Podáváme s rýží nebo s bramborem
Já je teda zahušťuji kalsicky smetánkou rozkvedlanou s mokou, aby to bylo husté.
Podle mě tam smetana nemá co dělat ta to tak jakoby neutralizuje a to je škoda.Už jsem tento recept zkoušela a je vynikající k tomu čerstvý chleba.