Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 500 g vepřové plece
- 2 vejce
- sůl
- trošička pepře
- hladká mouka
- strouhanka a olej nebo sádlo na smažení.
Postup receptu
- Nejdříve si očistíme maso a pak ho krájíme na plátky, kterí hned naklepeme a osolíme a opepříme, ale jen mírně s tím pepřem
-
Potom si připravíme rozšlehané vejce s hladkou moukou vše zvláť a také strouhanku
-
Obalujeme nejprve v mouce pak ve vejcícha ankonec ve strouhance
-
Mezitím si rozehřejeme pánev s tukem a na mírném ohni opékáme ze všech stran a podáváme s bramborem, kaší nebo s bramborovým salátem a ten máme stejně nejradši:)
Nejraději máme k tomu řízečku a je to jednio jakej to je brmaborový salátek!
Vepřový řízek, je naše oblíbené jídlo, které budeme dělat rádi pořád dokola