Smetanové lečo

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 8 rajčat
  • 6 zelených paprik
  • 1 cibule
  • 1 kelímek smetany k vaření
  • 1 kelímek šlehačky
  • 2 lžíce hrubé mouky
  • sůl
  • pepř
  • trochu cukru.

Postup receptu

  1. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, papriky na proužky, cibuli nadrobno
  2. Vše dáme do kastrolu, mírně podlijeme vodou, osolíme a dusíme, až jsou papriky měkké
  3. Mouku rozmícháme ve smetanách a vlijeme na zeleninu
  4. Za stálého míchání povaříme
  5. Podle chuti přidáme cukr
  6. Pokud je lečo moc husté, přidáme smetanu
  7. Podáváme s knedlíkem nebo rýží

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.