Sněhová bublanina s jahodami

Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 6 bílků
  • 16 dkg pískového cukru
  • 18 dkg hrubé mouky
  • 9 dkg rozpuštěného tuku
  • 25 dkg jahod (nebo hodně tmavých třešní nebo višní)
  • máslo a mouka na vysypání formy.

Postup receptu

  1. Z bílků ušleháme pevný sníh , postupně zašleháme cukr a nakonec zlehka vmícháme vlahý tuk a mouku
  2. Dortovou, hlubší koláčovou formu nebo malý pekáček vymažeme máslem a vysypeme moukou, poklademe opranými o okapanými jahodami (nebo jiným ovocem) a v předehřáté troubě pečeme při mírné teplotě asi 35 minut

Sdílejte svým přátelům:

4 (80%) 8 votes

Komentáře

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

10:00