Sterilovaná jablka

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • Libovolné množství jablek
  • citronová šťáva
  • cukr.

Postup receptu

  1. Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince, nastrouháme na plátky a postupně vkládáme přiměřené množství do cedníku
  2. Do většího kastrolu nebo hrnce dáme vodu s citronovou šťávou a cedník i s jablky do vody krátce ponoříme
  3. Ihned vyjmeme, necháme okapat a plníme do sklenic asi 1 cm pod okraj sklenice
  4. Každou sklenici prosypeme 1-2 lžícemi krystalového cukru
  5. Zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut při 80°C
  6. V zimním období používáme do moučníků

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.