Treska na pórku

Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 70 dkg plátků tresky
  • 50 dkg pórku
  • 5 lžic jemně pokrájené petrželové natě
  • 10 dkg plátků parmské šunky
  • 1/2 l zeleninového vývaru
  • 20 dkg čočky (nejlépe červené a 1 hodinu namočené ve vodě)
  • 100 ml smetany
  • 2 dkg másla
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 3 lžičky citronové šťávy

Postup receptu

  1. Pórek omyjeme a nakrájíme na šikmé špalíčky (cca 1 cm)
  2. Rybu očistíme, mírně osolíme a nakrájíme ji na několik porcí
  3. Každý kus pokapeme několika kapkami citronové šťávy a obalíme ho parmskou šunkou
  4. V pánvi rozehřejeme máslo a pórek na něm několik minut opékáme
  5. Přilijeme vývar a dusíme asi 7 minut
  6. Čočku scedíme a přidáme k pórku, nalijeme smetanu, přidáme hořčici, petrželovou nať a vaříme dalších 5 minut
  7. Osolíme a opepříme
  8. Na další pánvi rozehřejeme zbytek másla a na něm ze všech stran opečeme ovinuté porce ryby
  9. Tresku rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.