Vepřová pečeně sýrová

Doba přípravy: 65 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • vepřová pečeně s kostí 800 g
  • 50 g sádlo syrové“>sádla
  • 70 g strouhaného sýra
  • 1 vejce
  • sůl
  • kmín
  • pepř.

Postup receptu

  1. Maso osolte, okmínujte a opepřete a dejte péct na sádle vymazaném pekáčku so předem vyhřáté trouby
  2. Ideální teplota pro pečení je 200°C
  3. Podle potřeby podlévejte masovým vývarem
  4. Když je maso téměř měkké, potřete jej rozšlehaným vejcemsmíchaným ze strouhaným sýrem a pečte dokud povrch nezezlátne
  5. Výborné jsou k tomu šťouchané brambory nebo bramborová kaše a okurkový salát

Komentáře

  1. Ten sýr tomu dodá zase jinou chuť opravdu dobrota :)))Ještě jsme to zkusily s hermelínem taky dobré.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.