Vepřová plec na smetaně s lečem

Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 50 dkg vepřové plece
  • sůl
  • mletý pepř
  • mletá sladká paprika
  • 10 dkg mrkve
  • 2 cibule
  • 20 dkg rajčat
  • 2 dkg tuku
  • 1 dl vody s citronovou šťávou (nebo bílého vína)
  • 1 dl smetany.

Postup receptu

  1. Maso osolíme, opepříme, posypeme paprikou a vložíme do kastrolku
  2. Obložíme je nakrájenou mrkví, cibuli a rajčaty, přelijeme rozehřátým tukem, podlijeme vínem nebo vodou s citronem a dusíme pod pokličkou do změknutí
  3. Občas obrátíme a podle potřeby znovu podlijeme
  4. Měkké maso vyjmeme, šťávu se zeleninou rozmixujeme, přidáme smetanu a sůl
  5. Vložíme na plátky pokrájené maso a prohřejeme
  6. Příloha: rýže, těstoviny

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.