Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 zajíc
- 150 g slaniny
- 2 mrkve
- peržel
- celer
- cibule
- pepř
- vové koření
- tymiˇan
- bobkový list
- kousek citr. kůry
- trocha mouky na zahuštění.
Postup receptu
- Osolený zadek zajíce protáhneme na nudličky nakrájenou slaninou
- V pékáči si usmažíme na naudličky nakrájenou mrkev, petržel, celer, cibuli, pepř, nové koření, bobkový list, tymiˇan, kousek citr
- kůry
- Připravený zadek vložíme do pekáče, zalijeme vodou a pečeme ho do červena, měkké maso rozsekáme na porce, šťávu zahustíme s rozkvedlanou moukou, povaříme, pak procedíme a zaleninu rozmačkáme a nakonec přidáme smetanu na zahuštění
- Výborná je k tomu knedle nebo nočky
Nejlepší knedlíky ke zvěřině jsou karlovarské s petrželkou a do omáčky
je vynikající přidat l dcl červeného vína. Neváhejte vyzkoušet.