Zajíc na smetaně

Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 zajíc
  • 150 g slaniny
  • 2 mrkve
  • peržel
  • celer
  • cibule
  • pepř
  • vové koření
  • tymiˇan
  • bobkový list
  • kousek citr. kůry
  • trocha mouky na zahuštění.

Postup receptu

  1. Osolený zadek zajíce protáhneme na nudličky nakrájenou slaninou
  2. V pékáči si usmažíme na naudličky nakrájenou mrkev, petržel, celer, cibuli, pepř, nové koření, bobkový list, tymiˇan, kousek citr
  3. kůry
  4. Připravený zadek vložíme do pekáče, zalijeme vodou a pečeme ho do červena, měkké maso rozsekáme na porce, šťávu zahustíme s rozkvedlanou moukou, povaříme, pak procedíme a zaleninu rozmačkáme a nakonec přidáme smetanu na zahuštění
  5. Výborná je k tomu knedle nebo nočky

Komentáře

  1. Nejlepší knedlíky ke zvěřině jsou karlovarské s petrželkou a do omáčky
    je vynikající přidat l dcl červeného vína. Neváhejte vyzkoušet.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.