Brambory zapékané s kyselým zelím a klobáskou

Brambory zapékané s kyselým zelím a klobáskou
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 80 dkg brambor
  • sůl
  • 25 dkg kyselého zelí
  • 10 dkg uzené klobásy
  • mletý pepř
  • 4 dkg tuku
  • 1/4 l mléka
  • 2 vejce
  • 2 dkg uzené slaniny

Postup receptu

  1. Ve slupce uvařené brambory oloupeme a pokrájíme na kolečka
  2. Zapékací misku dobře vymastíme, dáme do ní polovinu nakrájených brambor, osolíme, posypeme nadrobno posekaným kyselým zelím, na kolečka nakrájenou klobásou, mletým pepřem a polijeme rozpuštěným tukem
  3. Navrch dáme ostatní brambory, osolíme a polijeme vejci rozmíchanými v mléce
  4. Obložíme kousky uzené slaniny a pomalu upečeme v horké troubě

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X