Zemlbába

Doba přípravy: 20 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1 kg jablek
  • 1 celá veka nebo 10 žemlí
  • cukr skořice 4 sáčky
  • 2 vejce
  • 1 a půl mléka tučného
  • máslo
  • rozinky tak jeden sáček.

Postup receptu

  1. Žemle nebo veku nakrájíme na plátky a to stejné uděláme i s jablíčkama, někdo je rád i oloupává my je děláme i se šlupkou
  2. potom v mléce rozkvedláem vejce dvě a do té směsi namočíme všechny žemle nebo veku a necháem uplně vše vsáknout
  3. Pak si nachystáme zapékací misku nebo pekáček, ten vymažem máslem a dáme první vrstvu žemlí a pak jablíčka na plátky, které hned posypeme cukrem skořicí a rozinkami
  4. Opět dáem na ně vrstvu žemlí a zase pak jablíčka skořice cukr a rozinky nakonec vrstva žemlí a nakonec dáem plátky másla ještě navrch
  5. pečeme než nám povrch zezlátne

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.