Tradiční recept na sladkou zemlbábu

Tradiční recept na sladkou zemlbábu
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 kg jablek
  • 1 celá veka nebo 10 žemlí
  • cukr skořice 4 sáčky
  • 2 vejce
  • 1 a půl mléka tučného
  • máslo
  • rozinky, asi jeden sáček

Postup receptu

  1. Žemle nebo veku nakrájíme na plátky, a to stejné uděláme i s jablky, můžete je případně i oloupat
  2. Potom v mléce rozkvedláme 2 vejce a do nich namočíme všechny žemle nebo veku – necháme úplně vše vsáknout
  3. Pak si nachystáme zapékací misku nebo pekáček, ten vymažeme máslem a dáme první vrstvu žemlí, pak jablíčka na plátky, které hned posypeme cukrem skořicí a rozinkami
  4. Opět na ně dáme vrstvu žemlí a zase pak jablíčka, skořicový cukr a rozinky, nakonec vrstva žemlí a nakonec dáme plátky másla ještě navrch
  5. Pečeme, než nám povrch zezlátne

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X