Zemlbába. ❤️ Budete potřebovat: 1 kg jablek, 1 celá veka nebo 10 žemlí, cukr skořice 4 sáčky, 2 vejce, 1 a půl mléka tučného, máslo, rozinky tak jeden sáček..
Doba přípravy: 20 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 1 kg jablek
- 1 celá veka nebo 10 žemlí
- cukr skořice 4 sáčky
- 2 vejce
- 1 a půl mléka tučného
- máslo
- rozinky tak jeden sáček.
Postup receptu
- Žemle nebo veku nakrájíme na plátky a to stejné uděláme i s jablíčkama, někdo je rád i oloupává my je děláme i se šlupkou
-
potom v mléce rozkvedláem vejce dvě a do té směsi namočíme všechny žemle nebo veku a necháem uplně vše vsáknout
-
Pak si nachystáme zapékací misku nebo pekáček, ten vymažem máslem a dáme první vrstvu žemlí a pak jablíčka na plátky, které hned posypeme cukrem skořicí a rozinkami
-
Opět dáem na ně vrstvu žemlí a zase pak jablíčka skořice cukr a rozinky nakonec vrstva žemlí a nakonec dáem plátky másla ještě navrch
-
pečeme než nám povrch zezlátne