Recept: Žemlovka s tvarohem a ovocem

Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 0,5l mléka
  • 3 vejce
  • jednu veku nebo několik rohlíků
  • cukr
  • sůl
  • 0,5kg měkkého tvarohu
  • 1 vanilkový cukr
  • trocha másla

Postup receptu

  1. Rozšleháme mléko, vejce, cukr a trochu soli
  2. Veku nebo rohlíky nakrájíme na plátky a z obou stran potřeme ušlehanou směsí z vajec a mléka
  3. Tvaroh smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a vejcem
  4. Mísu na pečení si vymažeme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou
  5. Naskládáme do ní plátky veky nebo rohlíku a prokládáme ovocem, třeba broskve, meruňky nebo švestky
  6. Vrstvu přikryjeme tvarohem a pak dáváme zase veku
  7. Poslední vrstva musí končit vekou, kterou potřeme rozpuštěným máslem a pečeme v rozehřáté troubě při 180°C asi 30min
  8. Žemlovku ještě posypeme moučkovým cukrem přímo na talíři

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 20 votes

No Comments

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *