Žemlovka s tvarohem a ovocem

Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 0,5l mléka
  • 3 vejce
  • jednu veku nebo několik rohlíků
  • cukr
  • sůl
  • 0,5kg měkkého tvarohu
  • 1 vanilkový cukr
  • trocha másla

Postup receptu

  1. Rozšleháme mléko, vejce, cukr a trochu soli
  2. Veku nebo rohlíky nakrájíme na plátky a z obou stran potřeme ušlehanou směsí z vajec a mléka
  3. Tvaroh smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a vejcem
  4. Mísu na pečení si vymažeme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou
  5. Naskládáme do ní plátky veky nebo rohlíku a prokládáme ovocem, třeba broskve, meruňky nebo švestky
  6. Vrstvu přikryjeme tvarohem a pak dáváme zase veku
  7. Poslední vrstva musí končit vekou, kterou potřeme rozpuštěným máslem a pečeme v rozehřáté troubě při 180°C asi 30min
  8. Žemlovku ještě posypeme moučkovým cukrem přímo na talíři

Sdílejte svým přátelům:

4 (80%) 20 votes

Komentáře

  1. Mě tam chybí nastrouhaná jablíčka a hodně skořice, bez toho jsi to nedokáži představit bez těchto ingrediencí.

  2. Mě tam stejně chybí jablíčka na tenká kolečka bez toho to neni fakt ono.Tak jsme to smíchala dohromady abylo to moc dobroučké.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

10:00